Peste cu sofran

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste cu sofran
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 fileuri de biban de mare, cod sau alt peste cu carne alba (1,2 kg) 2 cepe tocate 3 catei de usturoi tocati 1 lingurita sofran faina 2 lamai, zeama de la patrunjel tocat ulei vegetal, pentru prajit ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se sareaza pestele, se trece prin faina si se prajeste in ulei fierbinte, pana se rumeneste; se scurge de excesul de ulei pe prosoape de hartie si se pastreaza la cald.
Se incing 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza. Se adauga 1 cana de apa fierbinte, zeama de lamaie, sare, piper si sofran. Se incinge totul bine, apoi se adauga pestele si se fierbe totul incet, timp de 20 de minute.
Se scot bucatile de peste din sos si se asaza pe un platou. Se presara cu patrunjel tocat si se servesc separat de sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.