Peste cu sos Tarator

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste cu sos Tarator
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 peste intreg, cu carne alba (cca. 1,2 kg) 2 rosii coapte taiate rondele 1 rosie feliata, pentru ornat 4 lamai sare piper negru macinat sos Tarator (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se curata pestele si se spala. Se usuca cu prosoape de hartie si se freaca cu o jumatate de lamaie, pe dinafara si pe dinauntru. Se asezoneaza cu sare si piper si se pun 2-3 felii de lamaie in cavitatea sa.
Se unge cu ulei o tava de cuptor si se asterne un strat de rondele de lamaie. Pestele se asaza deasupra si se acopera cu un alt strat de rondele de lamaie; peste acesta se asaza un strat de rondele de rosie, se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se da la cuptorul incalzit la 200 °C, timp de 30 de minute.
Cand pestele este facut, se indeparteaza pielea si oasele. Se serveste pe un platou, ornat cu salata si felii de rosie, cu sos Tarator.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Tarator
Ingrediente : 300 g nuci 5 felii de paine alba, inmuiate in apa (fara coaja), firimituri 4 catei usturoi 2 lamai, zeama de la 300 g iaurt gros ulei de masline
Indicatii : Se combina nuca si usturoiul intr-un blender si se proceseaza 1 minut. Se adauga zeama de lamaie si firimiturile de paine; se mai proceseaza un minut si se adauga iaurtul. Se proceseaza in continuare pana cand capata consistenta unui sos mai gros.