Peste cu tahini

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste cu tahini
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,2 kg fileuri de peste cu carne alba 2 cepe tocate 2 catei de usturoi tocati marunt 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lamaie, sucul de la 4 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc, la foc mediu, 2-3 minute.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga tahini, sare, piper, zeama de lamaie si putina apa. Se amesteca bine.
Se ung fileurile de peste cu aceasta pasta, se sareaza usor si se pun intr-o tava de cuptor, unsa in prealabil cu ulei. Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor, la 180 °C, timp de 20 de minute.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa inca 10 minute, ca sa se rumeneasca.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.