Peste dulce-acrisor

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste dulce-acrisor
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g file de peste cu carne alba 1 albus de ou 1 lingurita amidon 1 lingura amidon dizolvat in 2 linguri de apa calda 1 lingurita sare 2 rosii taiate bucati 1 ceapa taiata in 12 parti 1 ardei gras verde, taiat bucati 1 ardei iute rosu, fara seminte, feliat 1/2 cana bucati de ananas 1 lingura ghimbir tocat 3/4 cana supa de peste sau legume 1 lingura sos de soia 1 lingura vin de orez 3 linguri pasta de tomate 3 linguri otet de orez 3 linguri zahar brun ulei pentru prajit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se amesteca albusul de ou cu 1 lingurita amidon si sare. Se toarna mixtura peste peste, se amesteca bine folosind degetele si se lasa sa se marineze 15 minute.
Intre timp se amesteca supa cu sosul de soia, vinul de orez, pasta de tomate, otetul de orez si cu zaharul; se omogenizeaza bine. Se obtine un sos.
Se prajeste pestele in mult ulei pana se rumeneste, apoi se scurge de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se frige ghimbirul in 2 linguri de ulei timp de 30 de secunde. Se adauga ceapa, ardeiul gras verde, ardeiul iute si bucatile de ananas. Se soteaza bine. Se adauga rosiile si se soteaza inca 1 minut, amestecand continuu.
Se adauga sosul si pestele, se da mixtura in clocot, se adauga lingura de amidon dizolvata in apa, se amesteca. Se micsoreaza flacara la mediu si se fierbe pana se ingroasa sosul si ajunge la consistenta dorita. Se amesteca bine si se ia de pe foc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.