Peste en papillote

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste en papillote
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 cercuri de hartie pergament (22-25 cm diametru) 4 linguri unt 8 fileuri de peste (cca. 200g fiecare) 16 creveti medii, decorticati 16 stridii, fara cochilie 1/4 lingurita Creole Seasonign(vezi reteta mai jos) sos de creveti si stridii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180° C. Se taie cercurile de hartie pergament in forma de inima si se ung cu unt pe o parte. Se pune sos in centrul inimii de hartie si se fixeaza cate 2 fileuri de peste deasupra. Se asaza 2 creveti si 2 stridii peste fiecare fileu de peste, apoi se stropeste totul cu Creole Seasoning Mix.
Se impatureste hartia cu grija. Se da la cuptor timp de 15 minute.
Se deschide apoi ambalajul de hartie (aroma este incredibila!) si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de creveti si stridii
Ingrediente : 1 1/2 lingura unt 1 catel de usturoi tocat 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 1 lingura ceapa verde tocata (doar partea alba) 1 ceapa mica, tocata 24 de stridii, fara cochilie 24 de creveti medii, decorticati 2 lingurite Creole Seasonign Mix (vezi MIX-URI DE CONDIMENTE) 1 lingura faina 4 cani supa de peste - vezi reteta Zeama de carne de peste 1 cana sampanie 2 cani smantana groasa
Indicatii : Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga usturoi, patrunjel, ceapa verde, ceapa, crevetii, stridiile si Creole Seasonign Mix si se soteaza totul un minut. Se adauga faina si se amesteca rapid, apoi se adauga zeama de peste, sampania si smantana. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 10-15 minute, pana ce se ingroasa sosul.
Se pune deoparte pentru a fi folosit ulterior.
Creole Seasoning
Ingrediente : 2 linguri de praf de ceapa 2 linguri de praf de usturoi 2 linguri de oregano uscat 2 linguri de busuioc uscat 1 lingura de cimbru uscat 1 lingura de piper negru, pisat 1 lingura de piper alb, pisat 1 lingura de piper de Cayenne 5 linguri de paprika 3 linguri de sare
Indicatii : Se combina ingredientele intr-un castron mic. Se pastreaza in recipiente bine inchise, la adapost de umezeala si caldura.