Peste fript, cu sos de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste fript, cu sos de rosii
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 linguri ulei de floarea-soarelui 6 salote sau cepe mai mici si dulci, tocate 1 catel de usturoi pisat 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt 400 g rosii tocate 2 foi de dafin 1/4 lingurita piper de Cayenne 1 lingurita ienibahar macinat 2 limete, sucul de la 4 fripturi de cod 1 lingurita zahar brun 2 lingurite bitter angostura bame fierte, pentru ornat (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cubaneza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga salotele si se calesc 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si ardeiul iute. Se calesc 2 minute, apoi se adauga rosiile, foile de dafin, piperul de Cayenne, ienibaharul, sucul de limeta si putina sare.
Se gateste totul la foc mic, circa 15 minute, apoi se adauga bucatile de peste si se acopera cu sosul de rosii. Se acopera tigaia si se gateste 10 minute. Se transfera pestele pe un platou si se pastreaza calde cat timp se prepara sosul.
Se adauga in mixtura ramasa in tigaie zaharul si bitterul, se amesteca, se fierbe totul 12 minute, apoi se toarna peste peste. Se orneaza cu bame (optional).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.