Peste in sos creol

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste in sos creol
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 pesti intregi, curatati si taiati felii de 2-3 cm grosime 2 linguri Creole Seasoning (vezi reteta mai jos) 2 linguri otet de malt faina ulei, pentru prajit 2 linguri ulei de porumb 1 lingura unt 1 ceapa tocata marunt 275 g rosii proaspete, decojite si tocate marunt 2 catei de usturoi pisati 2 fire de cimbru 600 ml zeama de peste, sau apa 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 ardei iute rosu, tocat 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat 1 ardei gras galben, curatat de seminte si tocat sare fire proaspete de oregano, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 9 ore 0 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castronel amestecul de condimente cu otetul. Se asaza bucatile de peste intr-un platou mare si adanc. Se toarna peste ele mixtura din castronel si se intorc bucatile de peste astfel ca sa se realizaza un contact uniform. Se acopera platoul cu folie de plastic si se lasa pestele la marinat, in frigider, peste noapte.
Se scoate pestele din frigider cu o jumatate de ora inainte de a-l gati. Se intinde faina pe o farfurie mare; se da pestele prin faina, ca sa se acopere uniform si se scutura excesul de faina.
Se incinge ulei intr-o tigaie mare. Se adauga bucatile de peste si se prajesc 5 minute, intorcandu-le o data, pana se rumenesc. Se pun deoparte.
Se prepara un sos incingand uleiul de porumb si untul intr-o tigaie; se adauga ceapa si se caleste 5 minute la foc iute, amestecand continuu. Se adauga rosiile, usturoiul si cimbrul si se fierbe la foc mediu inca 5 minute. Se adauga zeama de peste, scortisoara si ardeiul iute.
Se adauga bucatile de peste si ardeii grasi tocati. Se fierbe pana ce lichidul se evapora si se transforma intr-un sos gros. Se asezoneaza cu sare.
Se serveste tocana fierbinte, ornata cu oregano.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Creole Seasoning
Ingrediente : 2 linguri de praf de ceapa 2 linguri de praf de usturoi 2 linguri de oregano uscat 2 linguri de busuioc uscat 1 lingura de cimbru uscat 1 lingura de piper negru, pisat 1 lingura de piper alb, pisat 1 lingura de piper de Cayenne 5 linguri de paprika 3 linguri de sare
Indicatii : Se combina ingredientele intr-un castron mic. Se pastreaza in recipiente bine inchise, la adapost de umezeala si caldura.