Peste Kabkabou

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste Kabkabou
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
In tunisiana, "kabkabou" inseamna "fiert la foc mic". Aceasta metoda este folosita pentru a gati pestele intr-un sos de rosii condimentat.
stelute
Ingrediente : 1 kg fileuri de peste 200 g rosii, curatate de coaja si seminte, pasate 2 cepe, tocate marunt 7 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1 lingurita de seminte de chimen, macinate 2 ardei iuti rosii, fara seminte, taiati bucati 2 ardei iuti verzi, fara seminte, taiati bucati 1 lamaie murata 1 lingura de capere 5 lingurite de masline negre, fara samburi 5 lingurite de masline verzi, fara samburi sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se caleste ceapa in uleiul incins, intr-o cratita. Se adauga usturoiul si piureul de rosii; se asezoneaza cu sare si piper si se fierb 10 minute, la foc mic.
Se inmoaie sofranul in 1/4 cana apa, apoi se adauga apa in mixtura.
Se portioneaza fileurile de peste si se asezoneaza cu sare, piper si chimen. Se adauga pestele in sos si se fierbe la foc mic, timp de 10 minute. Se adauga ardeii si se fierbe mixtura inca 5 minute.
Se taie coaja lamaii in fasii subtiri si se indeparteaza pulpa. Se adauga fasiutele de coaja de lamaie, maslinele si caperele in cratita; se fierbe incet 5 minute. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.