Peste mexican picant

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Peste mexican picant
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 medalioane (circa 1,5 kg) de biban de mare, sau alt peste neuleios 120 ml ulei de porumb 1 ceapa mare, taiata rondele subtiri 2 catei de usturoi, tocati 350 g rosii, taiate rondele 2 ardei iuti murati, curatati de seminte si taiati rondele 4 catei de usturoi 1 lingurita de boabe de piper negru 1 lingurita de oregano uscat 1/2 lingurita de seminte de chimen macinate 1 lingurita de annatto macinat (sau sumac pudra, sau suc de lamaie) 1/2 lingurita de praf de scortisoara 120 ml otet alb de buna calitate sare patrunjel proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se aranjeaza medalioanele de peste, intr-un singur strat, pe fundul unui platou adanc.
Se piseaza intr-un mojar usturoiul impreuna cu boabele de piper. Se adauga oregano, chimen, annatto si scortisoara. Se adauga treptat otetul, pana ce se obtine o pasta. Se sareaza pasta, dupa gust, si se ung cu ea, bucatile de peste, pe ambele parti. Se acopera si se lasa sa stea 1 ora, in frigider.
Se ia o cratita indeajuns de mare cat sa poata contine toate bucatile de peste, asezate intr-un singur strat, si se pune ulei in ea, cat sa-i acopere baza.. Se pune in cratita pestele impreuna cu marinada sa.
Peste peste se asaza ceapa, rosii si ardei iuti, iar peste acestea se toarna restul de ulei. Se acopera cratita si se gateste, la foc mic, 15-20 de minute, sau pana cand pestele este facut. Se serveste imediat, ornat cu patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.