Peste murat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste murat
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 900 g file de peste cu carne alba 4 linguri de suc de limeta 300 ml ulei de masline, sau de porumb 2 cuisoare intregi 6 boabe de piper negru 2 catei de usturoi 1/2 lingurita de seminte de chimen macinate 1/2 lingurita de oregano uscat 2 foi de dafin 1 ardei iute jalapeno murat, curatat de seminte si tocat 1 ceapa, taiata rondele subtiri 250 ml otet de vin alb sare fire proaspete de verdeata (oregano, coriandru, patrunjel), pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 24 ore 50 minute
Indicatii :

Se taie fileurile de peste in 8 parti egale si se aranjeaza, intr-un singur strat, intr-un platou adanc. Se stropeste cu sucul de limeta. Se acopera vasul cu folie de plastic si se lasa pestele la marinat 15 minute, intorcandu-l o data, la jumatatea timpului de marinare. Se scot bucatile de peste cu o spatula, se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie si se asezoneaza cu sare.
Se incing 60 ml ulei intr-o tigaie si se prajeste pestele pana ce se rumeneste. Se transfera pe un platou si se pune deoparte.
Se amesteca intr-o cratita cuisoarele, boabele de piper, usturoiul, chimenul, oregano, frunzele de dafin si otetul. Se da amestecul in clocot, se adauga ceapa si ardeiul iute, se micsoreaza flacara si se fierbe totul incet, 3-4 minute.
Se adauga restul de ulei si se da in clocot. Se toarna mixtura peste fileurile de peste. Se raceste, se acopera platoul si se pune la frigider pentru 24 de ore.
Cand se serveste, se scot fileurile cu o spatula si se aranjeaza pe farfurii individuale. Se orneaza cu verdeturi proaspete.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.