Peste prajit cu sos de ardei iute si fasole soia

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste prajit cu sos de ardei iute si fasole soia
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Provincia Sichuan este brazdata de o serie de rauri si fluvii, iar pestele de apa dulce este pretuit mai mult decat cel oceanic. Aceasta reteta foloseste peste de apa dulce, dar acesta se poate inlocui si cu peste oceanic. Sosul de ardei iute si fasole (de fapt o pasta) este un produs comercial care se prepara in mai multe variante, folosind ardei iuti si pasta de fasole soia sau fasole neagra. Unele variante trebuiesc gatite, altele so folosesc ca atare, direct din borcan.
stelute
Ingrediente : 1 peste intreg, crap sau pastrav, circa 400 g, curatat de maruntaie 1 lingura faina putina sare 100 ml apa ulei pentru prajit 100 ml ulei de alune 1 lingurita fulgi de ardei iute uscat 1 catel de usturoi, tocat marunt 1 lingurita ghimbir proaspat, tocat 1 lingura sos de ardei iute si fasole 1/2 lingurita piper alb macinat 2 lingurite zahar 1 lingura otet de orez alb 1 lingurita ceapa verde tocata marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se combina faina, sarea si apa pentru a forma un aluat subtire. Se trece pestele prin aluat.
Se incinge ulei in cantitate indestulatoare intr-un wok sau tigaie mare, pana ce atinge 180-190 °C (o bucatica de paine aruncata in ulei trebuie sa se rumeneasca in 30 de secunde).
Se prajeste pestele, pe rand, pe fiecare parte, pana ce pielea se face crocanta si se rumeneste. Se scurge de ulei pe prosoape de hartie si se pastreaza la cald.
Pentru a prepara sosul se incinge mai intai 1 lingura de ulei intr-o craticioara mica; atunci cand fumega, se toarna peste fulgii de ardei iute uscat. Se pune mixtura deoparte.
Intr-un wok incins se pune restul de ulei si, cand este foarte fierbinte, se prajesc la foc iute, amestecand frecvent, usturoiul si ghimbirul, pana ce incep sa dezvolte aromele. Se adauga sosul de ardei iute si fasole, apoi mixtura de ulei si fulgi de ardei iute. Se asezoneaza cu sare, piper alb, zahar si otet. Se inchide flacara sis e adauga, amestecand, ceapa verde. Se toarna sosul peste peste si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.