Peste prajit in faina de naut

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Peste prajit in faina de naut
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Faina de naut, faina gram sau faina chana dhal, este folosita la prepararea de pakora si ca agent de ingrosare pentru kabob si alte preparate.
stelute
Ingrediente : 3/4 cana faina de naut 2 cm radacina de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 lingurite boia 1 lingurita sare 1/2 lingurita curcuma macinata 2 ardei iuti verzi, tocati frunze proaspete de coriandru, tocate 1 1/4 cana apa 1 kg file de cod 1 1/4 cana ulei orez Basmati fiert, pentru servit 2 lamai, taiate feliute, pentru ornat 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si taiati fasiute foarte subtiri, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se pune faina de naut intr-un castron mare. Se adauga ghimbir, usturoi, boia, sare si curcuma; se amesteca. Se adauga ardeii iuti verzi si frunzele de coriandru si se amesteca bine. Se toarna apa in castron si se amesteca pana ce se formeaza un aluat subtire. Se pune deoparte.
Cu un cutit ascutit, se taie codul in 8 bucati. Se inmoaie cu grija bucatile de peste in aluatul din castron, acoperind codul cat mai uniform. Se scutura orice exces de aluat de pe bucatile de peste.
Se incinge ulei intr-o tigaie mare. Se adauga bucatile de peste si se prajesc, in transe, la foc mediu, intorcandu-le doar o data, pana sunt facute si rumenite.
Se transfera bucatile de peste pe un platou si se orneaza cu feliute de lamaie si fasiute de ardei iute. Se servste pestele cu ardei basmati fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.