Peste spada la gratar cu sos de ardei iute si limeta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste spada la gratar cu sos de ardei iute si limeta
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 ardei iuti serrano, proaspeti 4 rosii 3 linguri de ulei de masline 1 limeta, coaja rasa si sucul de la 4 fileuri de peste spada 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat 175 ml smantana patrunjel tocat, pentru ornat legume gratinate, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se coc ardeii iuti pe un gratar de fonta, se pun intr-o punga de plastic si se inchid ermetic, pentru ca aburul sa nu iasa afara. Se pun deoparte 20 de minute, apoi se decojesc. Se taie cotoarele, se indeparteaza semintele si vinisoarele, iar miezul se taie fasiute.
Se fac doua mici taieturi in cruce, pe fundul rosiilor si se oparesc 3 minute, in apa clocotita. Se imerseaza dupa aceea in apa rece. Se curata de coaja si de seminte si se toaca pulpa cubulete.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mica si se adauga fasiutele de ardei iute, coaja si sucul de limeta. Se amesteca si se gateste 2-3 minute, apoi se adauga rosiile. Se gateste 10 minute, amestecand mixtura ocazional.
Se ung fileurile de peste cu ulei de masline si se asezoneaza. Se frig pe gratar de fonta, sau sub grill-ul cuptorului, 3-4 minute, intorcandu-le o data.
Intre timp, se adauga smantana la sosul de rosii si se incinge, dupa care se toarna peste bucatile de peste. Se orneaza cu patrunjel tocat si cu legume gratinate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.