Peste unditar cu creveti tiger

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste unditar cu creveti tiger
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o reteta ce figureaza in toate meniurile restaurantelor marocane. Pestele unditar traieste in apele adanci din Mediterana si Atlantic. Cum nu se gaseste usor in europa, la nevoie s epoate substitui cu un alt peste cu carne alba.
stelute
Ingrediente : 600 g creveti tiger, cruzi, decorticati si spalati bine 800 g file de peste unditar (sau alt peste cu carne alba), taiat cubulete 500 g rosii coapte 500 g ardei grasi verzi, curatai si taiati fasiute 200 g orez 1/2 lingurita de firisoare de sofran 20 g masline rosii sos Chermoula (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se oparesc rosiile cu apa clocotita timp de 1 minut. Se imerseaza apoi in apa ree unde se lasa 3 minute. Se decojesc, se taie in jumatae si se indeparteaza semintele.
Se pun apoi, impreuna cu ardeii grasi, intr-o cratita mare. Peste legume se asaza cubuletele de peste.
Se toarna chermoula deasupra, peste peste si legume. Se amesteca cu grija si se gatesc ingredientele 15 minute, la foc mic.
Se adauga crevetii si se confinua gatitul alte 10 minute.
Se scurge o parte din sos intr-o craticioara. Se fierbe la foc mediu, pana ce se reduce si se ingroasa.
Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care se aromatizeaza cu sofran si se transfera intr-un castron. Se toarna peste orez sosul din craticioara.
Se servesc pestele si crevetii cu legume si sos, alaturi de orez.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Chermoula
Ingrediente : 50 g coriandru proaspat, tocat 50 g patrunjel proaspat, tocat 30 g usturoi, tocat 200 g ceapa, tocata 100 g masline rosii, tocate 1/4 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de paprika 2 linguri de ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca coriandrul cu patrunjel, usturoi, ceapa, masline, chimen, sare, piper si paprika. Se adauga apoi 2 linguri de suc de lamaie si uleiul de masline.