Peste Veracruz

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Peste Veracruz
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 pesti (red snapper) intregi (circa 300 g fiecare), curatati 2 limete, sucul de la 6 catei de usturoi pisati 1 lingurita de oregano uscat 1/2 lingurita de sare 120 ml ulei de masline 2 foi de dafin 4 ardei iuti verzi, curatati de seminte si taiati fasiute subtiri 1 ceapa, taiata rondele subtiri 8 rosii proaspete 1/2 cana cu ardei iute murat, taiat rondele 1 lingura de zahar brun 1/2 lingurita de cuisoare macinate 1/2 lingurita de praf de scortisoara 150 g masline verzi umplute cu ardei capere, pentru ornat feliute de limeta, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se spala bine pestele, se scurge, apoi se usuca cu prosoape de hartie. Se asaza pestii intr-un singur strat, intr-o tava mare de copt.
Se amesteca intr-un castron sucul de limeta, 2/3 din usturoiul pisat, oregano si sarea. Se toarna mixtura peste peste. Se da pestele la cuptor 30 de minute, pana cand este facut.
Intre timp se prepara un sos. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, se adauga foile de dafin, restul de usturoi si fasiutele de ardei iute; se calesc la foc mic, circa 3-4 minute.
Se adauga rondelele de ceapa si se calesc 3-4 minute, pana ce ceapa este moale si transparenta.
Se face o taietura in forma de cruce la baza fiecarei rosii. Se pun apoi intr-un vas termorezistent si se toarna apa clocotita peste ele. Dupa 3 minute, se scot rosiile cu o spumiera si se plonjeaza intr-un vas cu apa rece. Se scurg si se decojesc, tragand de coaja de la taietura in forma de cruce. Se decojesc complet, apoi se taie in jumatate si se indeparteaza semintele. Se toaca pulpa si se adauga la mixtura de ceapa. Se gateste totul alte 3-4 minute, pana ce rosiile incep sa se inmoaie.
Se adauga ardeii iuti murati, zaharul brun, cuisoarele si scortisoara. Se gatesc 10 minute, amestecand frecvent, apoi se adauga maslinele si se amesteca.
Se toarna sosul obtinut, cate putin langa fiecare peste. Se orneaza cu capere si se serveste cu feliute de limeta. O garnitura de orez fiert este cel mai bun acompaniament.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.