Pfeffersteak cu piure

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Pfeffersteak cu piure
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Se serveste friptura cu legume verzi, de sezon, cum ar fi fasole verde frantuzeasca sau broccoli.
stelute
Ingrediente : 2 linguri boabe de piper negru, sau piper de culori diferite, macinate grosier 4 fripturi, muschi file, groase de 2,5 cm, circa 140 g fiecare, curatate de grasime 3 linguri de ulei de floarea-soarelui patrunjel tocat, sau frunze proaspete de arpagic (chives) rupte bucatele, pentru garnisit 900 g cartofi fainosi, curatati si taiati bucatele 200 g praji tineri, tocati marunt 120 ml lapte 1 lingura de mustar cu boabe 25 g unt sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : germana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se fierb mai intai cartofii pentru piure. Se pun intr-o oala si se toarna peste ei apa clocotita, cat sa-i acopere bine. Se da din nou in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb cartofii 15-20 de minute, sau pana cand sunt foarte fragezi.
Intre timp, se intind pe o farfurie boabele de piper, macinate mai mare, si se preseaza peste ele feliile de carne, astfel ca sa fie acoperite cu sfaramaturi de piper in mod uniform, pe ambele fete. Se pune carnea deoparte.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie neaderenta. Se adauga prazul si se caleste 3-5 minute, amestecand constant, pana ce se fragezeste. Se scurge apoi pe prosoape de hartie. Se incalzeste laptele intr-o craticioara mica, pana se face fierbinte.
Cand cartofii s-au fiert, se scurg scuturand sita, pentru a indeparta orice exces de apa, apoi se readuc in oala. Se toarna laptele fierbinte peste ei si se sfarama, amestecand, pana se obtine o pasta omogena, fara cocoloase. Se adauga prazul, mustarul si untul, apoi se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper. Se amesteca bine, se acopera si se pune piureul deoparte, la cald.
Se incinge un gratar de fonta, la foc iute. Se unge gratarul cu ulei, apoi se micsoreaza putin flacara. Se pun fripturile pe gratar si se frig 3-5 minute pe fiecare parte functie de cat de bine preferati sa fie facute.
Se asaza fripturile pe farfurii incalzite, alaturi de piure. Se toarna peste piure sucurile ramase pe gratar si se presara carnea cu patrunjel sau arpagic tocat. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.