Pici cu sos de rata

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pici cu sos de rata
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Pici sunt paste rulate de mana, originare din Toscana, si arata ca niste spaghete groase.
stelute
Ingrediente : 400 g faina durum 2 linguri ulei de masline 1 ou 1 lingurita sare 2 linguri faina de porumb 1 rata curatata, spalata si portionata in 8 bucati 1 morcov tocat 1 telina mica tocata 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi pisat 3 cuisoare 2 frunze de salvie ulei 2 rosii proaspete, curatate de coaja si seminte, tocate branza Parmesan rasa 1 pahar de vin rosu 1 ardei gras rosu
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se prepara pasta amestecandfaina durum cu ulei, ou si sare. Se obtine un aluat care se intinde in strat gros, apoi se taie in bucati de marimea unei nuci. Acestea se intind cu un sucitor pana cand ating grosimea de 0,5 cm, apoi, cu ajutorul fainei de porumb, se ruleaza in palma pana se obtine o spagheta de cel putin 60 cm lungime.
Se lasa “pici” la uscat intre doua servete de panza presarate cu faina de porumb.
Se prajesc morcovul, telina si ceapa in ulei, la foc mic. Se adauga carnea si se tine la foc mic timp de o jumatate de ora.
Se adauga cuisoarele, salvia, ardeiul si usturoiul. Se amesteca si se adauga vinul, se lasa pe foc sa se evapore, apoi se pun rosiile tocate si se tine pe foc, acoperit, timp de 35 de minute. Se dezoseaza rata si se taie pieptul in bucatele mici.
Sosul se strecoara, apoi i se adauga carnea. Se fierb “pici” in apa sarata timp de 4 minute. Se strecoara, se pun in tigaie si se amesteca cu sosul, se adauga branza si se mesteca cateva secunde, pe foc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.