Piept de curcan stir-fry cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Piept de curcan stir-fry cu legume
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g fileuri de piept de curcan, taiate bucatele 250 g broccoli, taiate bucatele 50g ciuperci uscate, inmuiate in apa 1 ceapa medie tocata marunt 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat marunt 1 ardei gras rosu taiat fasiute 1 ardei gras verde taiat fasiute 1 ardei gras galben taiat fasiute 2 morcovi feliati 1 gulie, taiata bucatele 4 linguri sos de soia 100 ml vin de orez 250 ml zeama de carne de pasare, sau de legume 2 linguri sos hoisin 1 lingurita seminte de chimen macinate 1 lingurita amestec cinci arome (vezi reteta mai jos) sare, dupa gust piper proaspat macinat, dupa gust tulpini de praz despicate sub forma de palmier, pentru ornat orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 50 minute
Indicatii :

Se condimenteaza carnea cu amestec cinci arome, sare, piper si coriandru.
Se amesteca sosul de soia, vinul de orez si sosul hoisin si se toarna peste carnea condimnentata. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat peste noapte.
Se incinge ulei intr-un wok si se prajesc la foc iute bucatile de carne, pana ce sunt rumenite bine si facute. Se scot din wok si se pastreaza la cald.
Se caleste ceapa in grasimea ramasa in wok timp de 2 minute. Se adauga ardeiul iute si se caleste alaturi de ceapa inca 2 minute.
Se adauga ardeii grasi, morcovii, gulia si broccoli si se soteaza impreuna, apoi se adauga ciupercile. Se stinge cu zeama de pasare, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe cateva minute. Atentie, legumele nu trebuie sa se inmoaie prea tare; ideal este sa fie facute, dar inca crocante.
Se adauga carnea, se amesteca si se incinge mancarea. Se asezoneaza cu sos de soia, sare si piper. Se decoreaza cu praz si se serveste imediat, cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.