Piept de pui marinat, cu susan

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Piept de pui marinat, cu susan
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 piepti mari de pui, dezosati, fara piele, taiati bucatele 1/4 lingurita piper alb 2 linguri sos soia light 2 linguri vin de orez 1 catel de usturoi pisat 1/2 lingurita ghimbir proaspat, tocat 1 lingurita ulei de susan 1 lingurita suc de limeta 1 lingurita zahar 2 albusuri de ou, batute 1/2 cana faina 1/2 cana amidon 1/2 cana seminte de susan ulei, pentru prajit foi de salata verde frunze de arpagic (sau de ceapa verse) taiate bucatele pe diagonala orez fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se prepara o marinada combinand intr-un castron mare sosul de soia, uleiul de susan, usturoiul, vinul de orez, sucul de limeta, zaharul si ghimbirul.
Se marineaza puiul 2-3 ore, intr-un castron acoperit, in frigider. Se amesteca faina cu amidon si seminte de susan.
Se inmoaie fiecare bucata de pui in albus de ou si se tavaleste prin faina amestecata cu amidon si seminte de susan. Se prajeste in ulei (deep-fry, acoperite cu ulei) cca.15 minute, sau pana se face carnea. Se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se astern foile de salata pe farfuriile indivioduale. Peste ele se asterne un strat de orez fiert, iar deasupra acestuia se asaza bucatile de carne. Se orneaza cu arpagic tocat si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.