Piept de pui stir-fry in sos de arahide

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Piept de pui stir-fry in sos de arahide
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat feliute 1 ceapa medie, tocata 4 catei usturoi, tocati marunt 1 ardei gras rosu curatat si taiat rondele 1 ardei gras galben curatat si taiat rondele 250 g tulpini de telina, feliate subtire 1 cutie ciupercute (cca. 150-200g), bine scurse 300 ml zeama de carne de pasare sau legume 1 lingura suc de limeta 1 lingurita seminte de coriandru macinate 3 linguri unt de arahide 2 linguri sos de soia 2 linguri jeleu de mango 3 linguri ulei de arahide (sau de porumb) 1/4 lingurita piper de Sichuan sare, dupa gust frunze de coriandru (sau patrunjel) proaspete, pentru ornat alune macinate, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se conbina usturoiul, coriandrul, sarea, piperul, sucul de lamaie si sosul de soia. Mixtura obtinuta se toarna intr-un castron, peste feliutele de carne; se amesteca totul bine ca sa existe un contact uniform. Se acopera si se lasa carnea la marinat timp de 2 ore, in frigider.
Se incinge in wok uleiul de arahide si se prajeste carnea la foc iute, amestecand continuu, pana se rumeneste. Se scoate carnea cu o spumiera si se pune deoparte, pe o farfurie.
Se adauga ceapa in acelasi wok si se caleste timp de 2-3 minute. Se adauga apoi ardeii grasi si se calesc impreuna cu ceapa 2 minute. Se adauga telina si se soteaza totul inca 3 minute.
Se stinge cu supa, se readuce carnea in wok, se da in amestecul clocot, se micsoreaza flacara la mijlociu si se lasa la fiert 10 minute.
Se adauga untul de arahide, se asezoneaza cu sare, piper si jeleu de mango. Se amesteca rapid si se adauga ciupercutele. Se da in clocot, se orneaza cu verdeata tocata si alune macinate si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.