Piept de pui umplut cu Prosciutto si salvie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Piept de pui umplut cu Prosciutto si salvie
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 piept mare de pui 75 g Prosciutto feliat foarte fin 30 frunze de salvie plus o cantitate aditionala pentru umplutura sare si piper, dupa gust 1 cana maioneza 1 lingura boia dulce 1 lingurita fulgi de ardei iute 1 rosie, taiata felii, pentru servit foi de salata verde, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se ridica pielea de pe lateralele pieptului de pui si se face o taietura lunga prin carne (de fiecare parte a pieptului). Se impar Prosciutto si 16 frunze de salvie intre cele doua buzunare.
Se asezoneaza carnea cu sare si piper si se asaza pe tava de cuptor. Se lasa in cuptor cam 1 ora.
Se amesteca cele 4 frunze de salvie ramase, boiaua si fulgii de ardei iute cu maioneza intr-un blender.
Se scoate carnea din cuptor, se desprinde de pe oase cu un cutit subtire si ascutit, se feliaza perpendicular pe umplutura de prosciutto si salvie.
Se aranjeaza feliile de piept de pui pe un platou, se orneaza cu frunze de salvie si se serveste cu sosul de maioneza, alaturi de cateva foi de salata verde si felii de rosie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.