Piept de pui umplut cu spanac si cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Piept de pui umplut cu spanac si cartofi
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 120 g cartofi fainosi, taiati cubulete 120 g frunze de spanac tocate marunt 1 ou batut 1 legatura fire de coriandru tocate marunt 4 piepti mari de pui 50 g unt 400 g rosii tocate, din cutie 1 catel de usturoi pisat 150 ml zeama de carne de pasare sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se fierb cartofii 15 minute intr-o oala mare cu multa apa sarata. Se scurg, se pun intr-un castron si se sfarama cu o furculita.
Se adauga spanacul, oul si jumatate din cantitatea de coriandru tocat. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca foarte bine.
Se despica aproape total pieptii de pui si se deschid, ca sa formeze niste buzunare. Se umplu aceste buzunare cu mixtura de cartofi si spanac, dupa care se inchid. Se securizeaza cu scobitori si se asaza pe o tava de copt.
Se puncteaza pieptii cu bucatele de unt si se acopera cu folie metalica. Se lasa in cuptor 25 de minute. Se scoate folia si se gatesc alte 10 minute, pana ce se rumenesc.
Intre timp, se prepara un sos, incingand intr-o cratita mare rosiile, usturoiul si zeama de carne. Se fierb rapid 10 minute, se asezoneaza si se adauga restul de coriandru.
Se scot pieptii din cuptor si se servesc cu sos si garnitura de legume (ciuperci, cartofi natur, sote de mazare si morcovi etc.)


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.