Piept de pui umplut

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Piept de pui umplut
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Pentru marocani, seffa este o parte a mostenirii lor culturale. Seffa este un cuscus indulcit si aromat cu scortisoara si apa de flori de portocal. Seffa este consumat ca desert, laturi de un pahar cu lapte, dar este folosita si ca umplutura pentru fileurile de pui, curcan, fazan etc.
stelute
Ingrediente : 4 fileuri mari de piept de pui, fara piele 1 ceapa, tocata 7 linguri de ulei de masline 2 lingurite de scortisoara, macinata 1 lingurita de colorant galben 1 lingurita de ghimbir, pudra 100 g zahar 1 lingurita de firisoare de sofran sare piper alb, macinat 200 g semolina 100 g stafide 100 g migdale oparite 50 g unt 1 lingurita de apa de flori de portocal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se sareaza semolina si se stropeste cu 4 linguri de ulei de masline. Se amesteca cu mainile, adaugand putina apa daca este necesar. Se lasa semolina sa se imbibe cu lichid si apoi se stropeste din nou cu putina apa.
In oala unui steamer, se da apa in clocot. Se pune semolina in sita de deasupra oalei si se gateste in aburi timp de 15 minute. Intre timp, s epun stafidele la inmuiat, in apa calda. Se transfera apoi intr-un castron. Se amesteca, din nou, cu putina apa, folosind mainile. Cand apa este absorbita, se re-aduce semolina in sita si se gateste alte 15 minute.
Se amesteca poi cu jumatate din zahar, cu stafidele bine scurse, migdale, jumatate din scortisoara, unt si apa de flori de portocal.
Se aplatizeaza fileurile de pui batandu-le bine cu un ciocan de snitele. Se intinde umplutura de semolina de-a lungul fileului. Se ruleaza fileul, pe lungile, inchizand cat mai bine umplutura.
Se prajesc rulourile 3 minute, in restul de ulei de masline, intr-o cratita. Se adauga apoi ceapa, restul de scortisoara, colorantul alimentar, ghimbirul, restul de zahar si sofranul. Se asezoneaza cu sare si piper alb si se mai adauga un pahar cu apa. Se fierb rulourile 20 de minute, acoperite. Se scot apoi din cratita, se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua, pe diagonala.
Intre timp, sucul ramas in cratita se fierbe in continuare pana ce se reduce la doua treimi, dupa care se strecoara printr-o sita fina.
Se servesc jumatatile de rulouri cu cuscusul de semolina cu stafide, stropite cu sosul din cratita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.