Piepti de pui umpluti cu busuioc

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Piepti de pui umpluti cu busuioc
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 jumatati de piept de pui dezosate, fara piele (fileuri), circa 140 g fiecare 100 g branza mozzarella, feliata subtire 1 rosie, taiata rondele subtiri 1 catel de usturoi, pisat 1 mana de frunze de busuioc proaspat, circa 20 g 4 felii de sunca de Parma, circa 55 g in total 1 lingura de ulei de masline extra virgin sare si piper salata verde 2 linguri de ulei de masline extra virgin sucul de la 1/2 lamaie 200 g tagliatelle cu ou
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se face o taietura de-a lungul fiecarei jumatati de piept de pui si se largeste, ca sa formeze un buzunar.
Se imparte mozzarella intre pieptii de pui, indesand feliile in buzunare. Se adauga rondele de rosie si usturoi. Se toaca grosier o parte din busuioc si se pune putin din el in fiecare buzunar.
Se asezoneaza fiecare piept de pui. Se pune un fir mare de busuioc pe fiecare, apoi se inveleste intr-o felie de sunca de Parma, asigurandu-ne ca aceasta acopera despicatura buzunarului. Se leaga sunca cu trei sau patru bucatele de sfoara pentru fiecare piept.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare, preferabil una cu manere termo-rezistente. Se adauga pieptii de pui si se prajesc 3-4 minute la foc iute, intorcandu-i ca sa se prajeasca uniform. Se transfera cratita in cuptor (sau se transfera puiul pe o tava de copt) si se coace 10-12 minute, pana ce puiul este facut; cand se inteapa cu varful unui cutit, in partea cea mai carnoasa, suicul ce curge trebuie sa fie limpede.
Intre timp, se prepara pastele conform instructiunilor de pa ambalaj. Se scurg bine, se stropesc cu suc de lamaie, se amesteca bine si se impart intre farfuriile individuale.
Se scot firele ce leaga pieptii. Se taie fiecare rulada felii, tinand-o strans ca sa-si pastreze forma. Se pun feliile peste paste si se orneaza cu restul de busuioc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.