Pihti - Piftie greceasca

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Pihti - Piftie greceasca
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cap de porc (cca. 3-4 kg) 8 catei usturoi, tocati grosier 12 foi de dafin 1/2 cana otet piper negru, boabe sare, dupa gust 4 oua fierte tari (pentru ornat) 2 morcovi, taiati rondele 1 ardei gras, taiat rondele (pentru ornat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 portii Durata : 3 ore 45 minute
Indicatii :

Se curata capul de porc si se fierbe bine (cca. 1 1/2 ore). Se lasa sa se raceasca separat carnea de zeama.
Dupa ce s-a racit indeajuns ca sa poata fi manuita, se dezoseaza carnea si se taie bucati. Zeama se strecoara si se transfera intr-o oala.
Se adauga carnea in oala, impreuna cu usturoiul, dafinul, otetul, piperul si sarea.
Se fierbe inca 30 de minute, apoi se transfera carnea in forme, cu ou si morcov care sa orneze, dupa dorinta si pricepere. Se toarna apoi zeama peste carne, cat sa umple forma. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pune in frigider minim 2 ore.
Se serveste rece, alaturi de rondele de ardei gras, mustar, hrean, feliute de ou fiert etc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.