Pilaf cu hamsii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Pilaf cu hamsii
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g orez cu bob rotund 1 kg hamsii 2 cepe medii, tocate 4 cani cu apa 200 g unt 2 linguri de menta 1/2 legatura de marar 1 lingurita de piper 1 lingurita de boabe de ienibahar 2 linguri de stafide 2 linguri de seminte de pin
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se inmoaie orezul intr-o oala cu apa fierbinte, impreuna cu o lingura de sare, timp de 30 de minute.
Se clateste sub jet de apa pana ce apa curge curata, apoi se scurge.
Se inmoaie stafidele in apa calda pana ce se fac lipicioase, apoi se scurg.
Se unge cu unt o tava circulara. Se curata hamsiile (se inlatura capul si sira spinarii), se spala, se scurg si se sareaza. Se aranjeaza cateva hamsii una langa alta, (partea cu piele sa fie in jos) in tava circulara, intr-un singur strat.
Se topeste untul si se caleste ceapa, se adauga semintele de pin si se prajesc pana ce se rumenesc usor. Se adauga orezul si se prajeste 2-3 minute. Se adauga menta, stafidele si 1 1/2 cana cu apa clocotita. Se acopera si se fierbe inabusit pana ce se absoarbe lichidul. Se adauga ienibahar, piper si marar tocat; se amesteca.
Se pune pilaful in tava, peste stratul de hamsii, avand grija sa nu se strice aranjamentul. Se pune restul hamsiilor peste orez, cu partea cu piele in sus si se aranjeaza ca spitele unei roti de bicicleta. Se adauga o cana de apa si se da tava la cuptorul incins la 160C timp de 30 de minute.
Se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.