Pilaf egiptean cu carne de miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Pilaf egiptean cu carne de miel
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g orez 200 g ficat (sau carne) de miel, taiat cubulete 1 ceapa verde tocata 1 lingura stafide 1 lingura seminte de pin 1/2 lingurita ienibahar 1 litru supa concentrata de legume 80 g unt sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se rumeneste ficatul intr-o cratita in care s-au topit 30 g unt, impreuna cu ceapa verde, stafide, seminte de pin, sare, piper si ienibahar.
Se toarna in cratita supa, se acopera vasul si se fierbe incet.
Intre timp, se soteaza orezul la foc mediu in restul de unt topit, timp de 20 de minute, amestecand constant.
Se adauga peste orez continutul cratitei (carne, stafide, seminte de pin, condimente), se acopera si se gateste la foc mic, timp de alte 20 de minute.
Se inchide flacara si se pune o greutate peste capac, ca sa il tina inchis; se lasa asa 20 de minute inainte de a se servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.