Pilaf

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Pilaf
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani cu orez cu bob rotund 100g unt 1 1/4 lingura de sare 1/4 lingurita de piper 1 1/2 lingurita de zahar 2 1/2 cani cu supa de pui, sau legume (sau apa) marar, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se lasa orezul la inmuiat in multa apa fierbinte, cu 1 lingura de sare; se lasa 30 de minute. Se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga orezul. Se prajeste la foc mediu, amestecand continuu (cu o lingura de lemn), pana ce boabele de orez nu se mai lipesc de lingura. Se adauga sare, zahar si supa, se amesteca si se acopera. Se da in clocot, se reduce flacara si se fierbe 15 minute, pana ce apa este absorbite. Se ia de pe foc si se lasa acoperit 10 minute. Se amesteca apoi incet cu o lingura de lemn. Se acopera si se lasa sa mai stea 5 minute.
Se serveste cald, ornat cu frunze de marar.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.