Pitta umpluta cu carne de miel si harissa

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pitta umpluta cu carne de miel si harissa
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 paini pitta integrale 2 linguri ulei de masline extra virgin 400 g carne de miel dezosata, pulpa sau file, curatata de grasime si feliata 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura radacina de ghimbir proaspata, tocata 2 lingurite harissa (vezi reteta mai jos) 4 linguri menta proaspata tocata, sau frunze de coriandru 4 linguri iaurt 100 g frunze de salata crocante, taiate fideluta 1/2 ceapa rosie, taiata rondele subtiri 7,5 cm bucata de castravete, taiat cubulete 1/2 lamaie, sucul de la sare si piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 28 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron frunzele de salata, ceapa rosie si castravetele. Se stropesc cu suc de lamaie, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine. Cu un cutit ascutit, se despica painile pitta si se deschid ca niste buzunare. Atat salata cat si painile se pun deoparte.
Se incinge grillul cuptorului. Se incinge tare un wok sau o tigaie mare, apoi se adauga uleiul si se inclina wokul ca uleiul sa se intinda uniform. Se adauga carnea de miel, usturoiul si ghimbirul si se prajesc la foc iute, amestecand continuu, timp de 4-5 minute sau pana incep sa se rumeneasca. Se adauga harissa si se continua inca 2 minute. Se micsoreaza flacara la minimul posibil si se pastreaza totul la cald.
Se pun painile pitta pe grilajul cuptorului si se tin cate 1 minut pe fiecare parte, pana se incalzesc. Intre timp, se mareste flacara sub wok, se adauga menta sau coriandrul si se amesteca bine.
Se imparte salata si mixtura de carne de miel in buzunarele calde de pitta, se pune deasupra fiecarei portii cate 1 lingura de iaurt si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de rosii cu harissa
Ingrediente : 350 g rosii proaspete 7 linguri de ulei de masline 1 lingurita de seminte de chimen 1/2 lingura de pasta de rosii 1/2 lingurita de pasta harissa 2 catei de usturoi, feliati foarte subtire sare piper negru, macinat
Indicatii : Se decojesc rosiile si se curata de seminte; se taie apoi cubulete si se paseaza. Se combina piureul de rosii cu uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul 10 minute, la foc mic.
Se serveste fierbinte sau rece.