garnituri / cereale
Piure de cartofi dulci
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Asemenatoare cu piureul de cartofi european, aceasta reteta foloseste cartofi dulci albi, dar se poate prepara la fel de bine si cu varietatea de culoare portocalie.

Ingrediente :
900 g cartofi dulci, curatati
50 g unt
3 linguri smantana
nucsoara proaspat macinata
1 lingura arpagic proaspat tocat
sare
piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
dominicana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 40 minute
Indicatii :
Se pun cartofii curatati intr-un vas cu apa, ca sa nu isi schimbe culoarea cat timp se prepara. Se taie cartofii bucati mai mari si se pun intr-o oala cu apa proaspata. Se fierb, acoperiti, 20-30 de minute, pana ce se fac fragezi.
Se scurg si se aduc din nou in cratita. Se adauga untul, smantana, nucsoara, arpagicul, sarea si piperul. Se sfarama cartofi si se amesteca bine.
Se servesc ca acompaniament pentru tocate sau fripturi.