Piyaz - Salata de fasole alba

Cautare:
SMS Fotbal
salate / leguminoase
Piyaz - Salata de fasole alba
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500g fasole alba, cu bob mare 4 rosii medii, feliate 1 legatura de patrunjel 3 cepe medii, feliate 1 ardei gras verde, taiat rondele 4 oua, fierte tari sare 1 lingurita de piper masline negre 1/2 cana cu ulei de masline 1 lingurita de otet 1 lingura de suc de lamaie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 15 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala fasolea in apa rece si se lasa la inmuiat peste noapte. Se transfera intr-o oala, se acopera cu apa rece si se pune la fiert, la foc iute. Dupa 10 minute, se schimba apa si se pune iar la fiert, la foc mediu. Se lasa sa fiarba cca. 90 de minute, pana ce fasolea este moale, dar are inca boabele intacte. Se ia de pe foc, se scurge si se pune deoparte.
Dupa ce se feliaza cepele, se sareaza si se amesteca cu mana. Se adauga apoi peste boabele de fasole, impreuna cu zeama de lamaie, otet si ulei. Se presara deasupra patrunjelul si se transfera in frigider, sa se raceasca (1-2 ore).
Se serveste in castronele. Se adauga ardei gras verde, felii de oua fierte, masline si felii de rosie. Se amesteca si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.