Pizza cu fructe de mare

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pizza cu fructe de mare
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 2 cepe cate 50g de scoici fara carapace, crabi sau creveti, sepie curatata, gata pentru preparare 400 g rosii curatate de pielita, din conserva 1 lingura oregano tocat 1 lingura cimbru tocat 1/2 lingurite sare piper alb 50 g masline negre 10g branza Mozzarella aluat pentru pizza (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se toaca usturoiul si ceapa si se calesc in ulei incins.
Se adauga scoicile, crabii si sepia si se prajesc putin. Se pun rosiile si se lasa totul sa fiarba acoperit, la foc potrivit, cam 25 minute, pana se formeaza un sos cremos.
Se incinge cuptorul la 220 °C.
Cimbrul si oregano se adauga la sos. Se drege cu sare si piper.
Se framanta bine aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, se imparte in doua, se fac doua lipii rotunde si se pun pe o tipsie unsa.
Sosul se pune peste aluat, maslinele si cascavalul se presara deasupra. Se da la cuptor pentru 25 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru pizza
Ingrediente : 200 g faina 20 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/2 cana apa calduta 1/2 lingurite sare 2 linguri ulei de masline
Indicatii : Se pune faina intr-un castron, drojdia se faramiteaza intr-o adancitura facuta special in faina si se presara deasupra zaharul.
Se toarna apa peste drojdie, se acopera si se lasa cel putin o jumatate de ora la loc cald pentru dizolvarea drojdiei.
Se adauga sarea si uleiul de masline, se omogenizeaza totul si se lasa inca o data, la dospit, o jumatate de ora.