Pizza cu ton si masline

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pizza cu ton si masline
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 g bacon afumat, taiat cubulete 1 lingura ulei de masline 1/2 legatura de ceapa verde, tocata 75 g ciupercute, feliate 250 g rosii curatate de pielita, din cutie, tocate marunt sare piper proaspat macinat 1 lingura oregano tocat 1/2 lingurita amidon alimentar 200 g ton in ulei 50 g masline amestecate (negre si verzi) 4 ardei iuti 100 g branza Parmesan, data prin razatoare aluat pentru pizza (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga baconul, ceapa verde si ciupercutele si se prajesc.
Se stinge totul cu rosiile din cutie, cu suc cu tot, se condimenteaza din belsug cu sare, piper si oregano. Se leaga bine sosul cu amidon alimentar, se ia de pe foc si se lasa la rece.
Cuptorul se incinge la 180 °C. Din aluat se formeaza doua lipii rotunde care se pun pe o tipsie unsa. Se intinde proportional deasupra compozitia de ciuperci.
Bucatile de ton scurse de ulei, maslinele si ardeii iuti se vor folosi pentru decorarea pizzei. Se presara cu Parmesan ras. Se da la cuptor pentru 30 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Aluat pentru pizza
Ingrediente : 200 g faina 20 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/2 cana apa calduta 1/2 lingurite sare 2 linguri ulei de masline
Indicatii : Se pune faina intr-un castron, drojdia se faramiteaza intr-o adancitura facuta special in faina si se presara deasupra zaharul.
Se toarna apa peste drojdie, se acopera si se lasa cel putin o jumatate de ora la loc cald pentru dizolvarea drojdiei.
Se adauga sarea si uleiul de masline, se omogenizeaza totul si se lasa inca o data, la dospit, o jumatate de ora.