Pizza Napoletana

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pizza Napoletana
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g faina de grau 25 g drojdie proaspata dizolvata intr-o lingura de apa 50 g ulei de masline extra virgin sare 400 g rosii cojite si pasate 3 catei de usturoi cateva frunze de busuioc sau maghiran ulei de masline extra virgin sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Pe o suprafata plana se formeaza o movilita de faina, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune drojdia. Se adauga sare, ulei si suficienta apa pana se obtine un aluat moale si neted. Se framanta bine pana devine moale si elastic. Se lasa acoperit cu o carpa umeda, la cald, circa 2 ore si jumatate.
Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina cu ajutorul unui facalet, in forma de cerc sau dreptunghi. Se pun rosii deasupra. Se inteapa suprafata cu o furculita si se lasa sa creasca timp de 20 de minute. Se coace in cuptorul incins dinainte la temperatura de 200-250°C.
Se scoate din cuptor, se presara maghiran, busuioc tocat marunt, usturoi zdrobit si putin ulei. Se introduce in cuptor inca 5 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.