Plachie de chefal

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Plachie de chefal
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 kg chefal, fara cap si coada, curatati de maruntaie 4 cepe medii, taiate in jumatate, apoi feliate subtire 4 morcovi medii, taiati rondele, pe diagonala 10 cartofi medii, decojiti si feliati 1 cana cu ulei de floarea-soarelui 5 foi de dafin 4 rosii medii, decojite si taiate cubulete 1 lamaie, sucul de la 1 lamaie, taiata feliute sare 1 cana cu apa patrunjel tocat, pentru ornat frunze de telina, tocate 2 catei de usturoi, feliati subtire
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 10 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun pestii intr-o cratita. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste ceapa 2-3 minute, apoi se adauga morcovii si cartofii si se continua, amestecand frecvent, alte 3-4 minute. Se adauga telina, rosiile, sucul de lamaie si apa si se fierbe mixtura 10 minute. Se ia tigaia de pe foc.
Se asaza legumele deasupra pestelui, iar peste ele se pun frunzele de dafin si feliile de lamaie. Se sareaza, se adauga apa, cat sa acopere pestele si se acopera cratita.
Se da amestecul in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe 10 minute.
Se serveste pestele imediat, ornat cu patrunjel tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.