Placinta cu ricotta si oua

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Placinta cu ricotta si oua
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g faina 2 linguri ulei de masline 500 ml apa calda sare 8 anghinare 400 g branza ricotta 100 g unt 10 oua 50 g parmezan ras 1 catel de usturoi patrunjel maghiran zeama de la o lamaie 2 linguri faina sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se indeparteaza zona tare de la anghinare. Se taie longitudinal in felii subtiri si se lasa in apa in amestec cu zeama de lamaie.
Se cerne faina formand o movilita pe o suprafata plana. Se face o scobitura in care se toarna ulei, apa calda si sare. Se framanta aluatul aproximativ 15 minute pana devine neted. Se lasa la dospit acoperit cu o carpa umeda si apoi cu una uscata.
Se spala frunzele cruditatilor si se fierb in putina apa sarata. Se scurg bine de apa.
Se caleste usor usturoiul in 50g unt topit. Se adauga apoi anghinarea bine uscata. Dupa fierbere se adauga patrunjel tocat marunt. Se indeparteaza anghinarea si se lasa sosul sa se raceasca. Se indeparteaza apoi si usturoiul.
Se amesteca intr-un castron branza ricotta, parmezanul ras, 3 oua, faina, sarea si piperul. Se adauga sosul.
Se ia aluatul si se imparte in 10 bucati. Se intind pe rand cu ajutorul unui facalet, 4 dintre cele 10 bucati de aluat in strat subtire. Se aseaza straturile in tava unul cate unul, ungandu-le pe primele trei cu ulei si avand grija sa fie destul de mari astfel incat sa iasa in afara circa 1 cm. Se toarna umplutura deasupra ultimului strat asezat. Cu ajutorul unei linguri se fac sapte scobituri in umplutura si se sparg in fiecare cate un ou, o lingura de unt topit, o lingura parmezan ras, sare si piper. Se asaza urmatoarele straturi de aluat unse cu ulei. Se taie excesul de aluat de pe margini. Din acesta se realizeaza o impletitura care se pune pe margini. Se unge ultimul strat cu ulei si se inteapa cu furculita. Se coace in cuptor la foc potrivit circa o ora. Se serveste calda.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.