Placinta cu spanac

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Placinta cu spanac
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g faina 200 g unt 1 ou sare 700 g spanac 50 g stafide spalate si inmuitate in apa calda 50 g seminte de pin 2 oua boia de ardei iute 100 g parmezan ras ulei de masline extra virgin sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 4 ore 0 minute
Indicatii :

La prepararea foietajului se folosesc instrumente reci si apa rece ca gheata. Se amesteca faina cu putina sare si cu o ceasca de apa. Se framanta bine pana ce aluatul capata densitate. Se lasa la dospit acoperit cu o carpa, intr-un loc racoros si intunecat. Cu ajutorul degetelor umede se framanta untul pana capata consistenta aluatului, i se da forma dreptunghiulara. Se intinde aluatul pe o suprafata plana presarata cu faina, se pune untul la mijloc, se indoaie aluatul peste unt, se preseaza usor cu ajutorul unui facalet astfel incat untul sa se omogenizeze cu aluatul. Se lasa 5 minute la dospit. Se repeta procedura de mai devreme, aluatul trebuind sa fie indoit si intins de mai multe ori pentru ca produsul final sa fie fraged si sa aiba un miros placut. Este necesar ca suprafata de lucru si facaletul sa fie in permanenta date cu faina.
Se intinde aluatul in forma de dreptunghi de 1 cm grosime, se impatureste in trei, se intinde din nou, apoi se impatureste din nou de aceasta data in directia opusa si se mai intinde inca o data. Se lasa la frigider timp de 15 minute. Se repeta procedura inca de doua ori, inclusiv perioada in care aluatul este lasat la frigider. Pentru a obtine foietajul perfect, aluatul trebuie impaturit in trei in total de 6 ori.
Se curata si se spala spanacul, se fierbe in apa putin sarata. Se stoarce bine, se pune intr-o tigaie cu putin ulei, la foc potrivit pana se elimina excesul de apa. Se lasa la racit, apoi se pune intr-un castron impreuna cu parmezanul, stafidele, semintele de pin si oul batut cu un praf de boia de ardei iute. Se amesteca toate ingredientele, si se lasa deoparte un timp pentru a permite aromelor sa se combine.
Se imparte aluatul in doua parti egale. Intre cele doua parti se pune compozitia cu spanac, avand grija ca marginile celor doua bucati de aluat sa fie bine unite. Se aseaza preparatul intr-o tava unsa cu ulei, se coace in cuptorul incalzit in dinainte, aproximativ 40 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.