Placinta de inimi de palmier

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Placinta de inimi de palmier
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g faina 1 lingurita sare 175 g unt 75 g untura de porc 1 galbenus de ou 3 linguri apa rece Pentru umplutura: 2 linguri unt 1 ceapa mare tocata marunt 4 catei de usturoi pisati 1 lingura faina 200 ml lapte 2 oua fierte tari, tocate 1 rosie mare decojita si taiata cubulete 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 2 x 400 g cutie de inimi de palmier, scurse bine si taiate bucati de 2 cm 1 lingura patrunjel tocat sare piper negru macinat Pentru glazura 1 galbenus de ou 1 lingura apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: greu Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se pun faina, untul, untura si sarea intr-un blender si se proceseaza pana ce se obtine o mixtura asemanatoare cu firimiturile de paine. Cu motorul mergand, se adauga galbenusul de ou si apa. Imediat ce mixtura incepe sa se lege, se transfera pe o suprafata presarata cu faina. Se framanta pana ce se face omogena. Se imparte acest aluat in doua parti, una putin mai mare decat cealalte. Se modeleaza cele doua portii sub forma de bile, se infasoara in folie de plastic si se pun in frigider cat timp se prepara umplutura.
Se topeste untul (cele 2 linguri) intr-o tigaie, la foc mic. Se amesteca ceapa tocata si se gateste 5 minute, pana ce se inmoaie. Se adauga usturoiul si se gateste alte 2 minute.
Se adauga faina si se gateste, amestecand, 1 minut. Se ia tigaia de pe foc si se adauga laptele, turnand treptat, si amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Se readuce tigaia pe foc si se gateste 2 minute, amestecand permanent, ca sa se obtina un sos subtire. Se ia din nou de pe foc si se adauga ouale tocate, rosiile, ardeiul iute, inimile de palmier si patrunjelul. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca.
Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se asaza o tava mare de copt pe raftul central al cuptorului si se lasa sa se incalzeasca.
Pe o suprafata presarata cu faina se ruleaza bucata mai mare de aluat si se captuseste cu ea o forma de copt rotunda de 23 cm diametru. Aluatul este sfaramicios asa ca se poate rupe in cateva locuri. In acest caz, se impinge aluatul cu degetele ca sa astupe rupturile.
Se adauga umplutura, se intinde in strat uniform pe toata suprafata fundului formei. Se acopera umplutura cu foaia obtinuta prin rularea restului de aluat. Daca exista si aici mici rupturi, se carpesc cu grija.
Se prepara glazura amestecand galbenusul de ou cu apa. Se unge partea superioara a placintei cu aceasta mixtura (folosind o pensula de bucatarie), apoi se asaza forma pe tava de copt din cuptor. Se coace 45 de minute, pana cand se rumeneste.
Se lasa placinta sa se raceasca 5 minute pe un gratar metalic inainte de a se scoate din forma si de a se transfera pe un platou mare. Se serveste calduta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.