Placinta pastorului

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Placinta pastorului
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este una dintre cele mai vechi si cunoscute mancaruri britanice (Shepherd’s Pie). Se prepara in mai multe versiuni, cu o umplutura din carne tocata, combinata cu. Este in sine o masa completa si satioasa.
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de masline extra virgin 450 g carne de miel tocata 1 ceapa mare, tocata marunt 3 morcovi, tocati marunt 3 tulpini de telina, feliate subtire 3 praji, feliati subtire 1 lingura de pasta de rosii 1 lingurita de sos Worcestershire 360 ml zeama de carne de miel sau de vita, preferabil preparata in casa 100 g linte rosie 5-6 fire de patrunjel proaspat, tocate fire de patrunjel, pentru ornat 500 g cartofi fainosi, taiati bucatele 500 g pastarnac, taiat bucatele 75 ml lapte 25 g unt sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : engleza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 5 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga carnea tocata si se prajeste la foc iute, amestecand continuu cu o lingura sau spatula de lemn, pentru a-i sparge cocoloasele, timp de 5 minute, sau pana ce se rumeneste putin. Se muta carnea intr-o parte a tigaii si se adauga ceapa. Se face flacara mica si se gateste inca 10 minute, amestecand ocazional, pana ce ceapa se rumeneste si se inmoaie.
Se adauga morcovii, telina si prazul si se amesteca bine, apoi se adauga pasta de rosii, sosul Worcestershire, zeama de carne si lintea. Se mareste flacara si se da totul in clocot, amestecand frecvent. Se acopera partial cu un capac, apoi se face iar flacara mica si se fierbe incet, timp de 20 de minute, amestecand ocazional.
Cat timp se gateste mixtura de carne, se incalzeste cuptorul la 200 °C si se prepara toppingul. Se pun bucatile de cartofi si de pastarnac intr-o oala si se toarna apa clocotita peste ei, cat sa fie acoperiti de un strat de apa de 5 cm inaltime. Se da din nou apa in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierb 15-20 de minute, pana ce cartofii si pastarnacul sunt fragezi. Se infierbanta laptele intr-o craticioara mica.
Se scurg cartofii si pastarnacul, apoi se readuc in tigaie. Se toarna laptele fierbinte peste ei, apoi se sfarama pana se obtine un piure omogen. Se bate cu putin unt si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Se ia mixtura de carne de pe foc, se adauga patrunjelul tocat, se asezoneaza si se amesteca bine. Se pune apoi intr-un vas mare, termorezistent, de circa 2,6 litri capacitate. Se acopera cu piureul de legume, intinzandu-l intr-un strat uniform. Se coace la cuptor timp de 20 de minute, sau pana ce se rumeneste usor. Placinta se serveste fierbinte, ornata cu fire de patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.