Placintele tunisiene

Cautare:
SMS Fotbal
/ gustari
Placintele tunisiene
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 foi de placinta 1 lamaie, feliata ulei pentru prajit 1 ceapa medie, tocata 4 linguri de ulei de masline 1/2 legatura de patrunjel, tocata 150 g cartofi fierti, facuti piure 3 linguri de capere tocate 1 ou sare piper negru macinat 100 g piept de pui 2 lingurite de seminte de coriandru, macinate 100 g carne tocata de vita 1 lingurita de curcuma, pudra 1 lingurita de seminte de chimen 1 cutie de fulgi de ton in ulei boia dulce, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: greu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se rumeneste ceapa tocata in ulei incins, timp de 5 minute. Se adauga patrunjelul tocat, se amesteca si se ia de pe foc. Se adauga piureul de cartofi si caperele tocate. Se asezoneaza cu sare si piper; se sparge oul in aceasta mixtura. Se amesteca bine si se lasa deoparte. S-a obtinut astfel o umplutura de baza pentru placintele.
Cu o foarfeca, se taie doua foi de placinta in fasii late de 6 cm, din care se vor face placintele in forma de triunghiuri; se taie o alta foaie in doua, pentru a face placintele in forma de tigara. Din ultima foaie de placinta, se taie cercuri, din care se vor obtine placintele sub forma de semiluna.
Se prepara pentru fiecare forma cate o umplutura. Carnea de pui se fierbe in apa cu sare timp de 5 minute. Se scoate si se toaca, adaugandu-se 1 lingurita de seminte de coriandru macinat.
Carnea de vita se prajeste in 1 lingura de ulei de masline, impreuna cu curcuma, 1 lingurita de seminte de coriandru si lingurita de coriandru macinat ramasa.
Umplutura de baza se imparte in trei parti, fiecare dintre ele amestecandu-se cu celelalte umpluturi, respectiv cea de pui, vita si cu fulgii de ton.
Se pune apoi o lingurita din fiecare umplutura pe fiecare bucata de aluat.
Umplutura de pui se pune peste fasiile late de 6 cm, la capatul lor. Se impatureste apoi fasia in triunghiuri odata spre stanga, odata spre dreapta, asa cum se impatureste un drapel.
Placintelele tigara se prepara asezand umplutura de vita la capatul jumatatii de foaie; se impatureste in doua, apoi se ruleaza.
Semilunele se obtin asezand o lingurita din umplutura de peste intr-o parte a cercului si impaturind cealalta jumatate peste ea.
Se prejesc placintelele cate 3 minute pe fiecare parte. Se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie.
Se aranjeaza pe un platou si se servesc cu felii de lamaie, pudrate cu boia dulce.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.