Platica cu salsa de rosii si coriandru

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Platica cu salsa de rosii si coriandru
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 cartofi medii (800 g) curatati si taiati cubulete 100 g unt 4 fileuri de platica (750 g) 1 lingurita boia dulce sare piper negru proaspat macinat salsa de rosii si coriandru (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : dominicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se pun cartofii intr-o oala mare cu multa apa si 1 lingurita de sare. Se dau in clocot, se micsoreaza flacara; se fierb, fara a acoperi oala, 15-20 de minute, sau pana cand cartofii se fragezesc.
Intre timp, se topeste jumatate din cantitatea de unt intr-o tava de cuptor. Se adauga pestele si se intorc bucatile astfel ca sa fie acoperite uniform cu unt topit. Se presara peste ele sare si piper si se gatesc, intorcandu-le o singura data, 6-8 minute, sau pana cand sunt facute si rumenite pe ambele parti.
Se scorg cartofii si se sfarama impreuna cu restul de unt si boia dulce. Se adauga putin lapte, daca-l preferati putin mai umed si mai pufos.
Se serveste fiecare felie de peste asezata pe un pat de piureu de cartofi, alaturi de salsa de rosii si coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii si coriandru
Ingrediente : 4 rosii mari (1 kg), curatate de coaja si seminte, tocate marunt 1 ardei iute verde, tocat marunt 1 ceapa mica rosie, tocata marunt 2 linguri suc de limeta 3 linguri frunze de coriandru tocate marunt sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se combina intr-un castron rosiile cu ardei iute, ceapa, suc de limeta, coriandru, sare si piper; se amesteca bine si se pune deoparte.