Platica umpluta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Platica umpluta
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o reteta care se serveste la ocazii deosebite, si se prepara de obicei cu platica si biban de mare.
stelute
Ingrediente : 4 platici 50 g ficat de vitel 400 g cartofi, curatati si taiati rondele 1 ceapa mica, tocata 3 1/2 linguri patrunjel tocat 1 lamaie, feliata 1/2 lingurita de firisoare de sofran sare piper negru, macinat ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se face o incizie pe spatele platicilor, de la cap la coada. Cu un cutit ascutit se taie de-a lungul sirei spinarii si se detaseaza fileurile. Se trage afara sira spinarii, se taie la nivelul capului si se arunca.

Se pudreaza rondelele de cartof cu sofran si se pun deoparte. Se taie ficatul de vitel cubulete mici.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Se adauga cubuletele de ficat si se prajesc la foc mic, amestecand frecvent cu o spatula, pana ce se rumenesc peste tot.

Se desfac pestii, se asezoneaza inauntru cu sare, piper si sofran.

Se umplu apoi cu ceapa tocata, cubulete de ficat prajite si patrunjel. Se inchide apoi pestele.

Se aranjeaza platicile pe o tava de cuptor. Se inconjoara cu rondele de cartofi si se stropesc cu putin ulei de masline si cu putina apa. Se dau la cuptor, la 180 °C, timp de 10-15 minute.
Se servesc cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.