Pão de Queijo - Gogosi de tapioca cu branza

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pão de Queijo - Gogosi de tapioca cu branza
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cana de tapioca 1/4 cana ulei de porumb 1/4 cana apa 1 lingurita sare 1 ou 6 linguri iaurt 1 cana Parmesan ras
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Se pune tapioca intr-un vas de metal. Se amesteca intr-o cratita uleiul cu apa si sare. Se da mixtura in clocot. Se toarna amestecul clocotit peste tapioca si se amesteca cu o lingura de lemn. Se obtine un aluat ferm. Cand se raceste indeajuns cat sa poata fi manuit, se adauga ouale si se amesteca bine. Se adauga iaurtul, se amesteca bine, apoi se adauga Parmesanul.
Se ung mainile cu ulei si se modeleaza aluatul sub forma unor bile de dimensiunea unei mingi de tenis. Se pun bilele pe o tava de copt, unsa cu unt. Se micsoreaza temperatura cuptorului la 160 °C si se coc 25-30 de minute, pana sunt facute. Gogosile se fac pufoase in timpul coacerii, dar se aplatizeaza cand se racesc.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.