Pok Tak – Curry de fructe de mare

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Pok Tak – Curry de fructe de mare
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 lingura de ulei de alune 3 salote, tocate marunt 2,5 cm bucata de galangal, decojita si feliata subtire 2 catei de usturoi, tocati marunt 400 ml lapte de cocos, din cutie 2 tulpini de lemongrass, rupte in jumatate 4 linguri de sos de peste 2 linguri de sos de ardei iute 225 g creveti tiger cruzi, curatati 225 g calamari mici, curatati si feliati 225 g file de somon, fara piele, taiat cubulete 175 medalioane de cod, taiate bucatele 225 g midii proaspete, curatate frunze de arpagic, pentru ornat orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok mare si se stir-fry salotele, galangalul si usturoiul timp de 2 minute, pana incep sa se inmoaie. Se adauga lapte de cocos, lemongrass, sos de peste si sos de ardei iute. Se dau ingredientele in clocot, se micsoreaza flacara si se fierb 1-2 minute.
Se adauga crevetii, calamarii, somonul si tonul si se fierb 3-4 minute, pana ce crevetii s-au facut roz, iar pestele este gatit.
Se adauga midiile si se acopera wok-ul cu un capac. Se fierb 1-2 minute, pana ce se deschid. Se arunca cele care au ramas inchise. Se orneaza curry-ul cu frunze de arpagic si se serveste imediat, cu orez.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.