Poori (Puri)

Cautare:
SMS Fotbal
paine / nedospita
Poori (Puri)
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g faina alba de grau 1/2 lingurita sare 150 ml apa 1 lingurita ghee sau unt ulei pentru fript
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 16 puri Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se amesteca faina cu sarea intr-un castron. Se face o gaura in mijloc si se incorporeaza, putin cate putin, apa. Cand se formeaza o pasta, se incorporeaza ghee si se framanta 10 minute pe o suprafata presarata cu faina. Aluatul trebuie sa fie elastic. Se acopera si se lasa 10 minute.
Se imparte aluatul in 16 portii. Cu mainile umezite de ulei li se da o forma sferica. Se unge cu ulei un fund mare de lemn si un rulou de patiserie, apoi se intinde fiecare portie pana ce formeaza un cerc de aluat.
Se prajesc cercurile in ulei fierbinte pana ce se rumenesc, pe ambele parti. Se scurg de ulei (pe prosoape de hartie) si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.