Porc Adobo

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc Adobo
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1,5 kg carne slaba de porc, taiata bucatele de dimensiunea unei imbucaturi 1 cana otet de mere 1 cana apa 2 linguri usturoi tocat si zdrobit 2 lingurite sare 2 foi de dafin 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat sos de soia ulei vegetal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : filipineza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-o cratita otetul, apa, usturoiul, sarea, foile de dafin si piperul. Se da in clocot, se adauga carnea, se acopera si se da iar in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe inabusit 30 de minute.
Se adauga sos de soia dupa gust (2-3 linguri) si se fierbe inca 10 minute. Se scoate carnea din cratita si se fierbe sosul pana se micsoreaza la jumatate din cantitate. Se transfera sosul intr-un castron.
Se incinge uleiul in cratita si se prajeste carnea fiarta pana ce se rumeneste. Se scurge uleiul din cratita si se readuce sosul; se lasa pe foc cu carnea pana se incinge.
Se serveste cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.