Porc creol cu fasole

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Porc creol cu fasole
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este originara de pe coasta de est a Statelor Unite, unde carnea de porc si fasolea sunt, in mod traditiomal, fierte incet, intr-un vas de pamnant.
stelute
Ingrediente : 250 g fasole uscata boabe, alba, inmuiata peste noapte in apa rece 1 lingura de ulei de floarea-soarelui 4 bucati slabe de carne de porc, circa 700 g in total, curatate de grasime 1 ceapa, tocata 250 ml bere neagra 1 cutie de rosii tocate, circa 400 g 2 lingurite de sos Worcestershire, sau dupa gust 2 linguri de zahar brun 3 boabe de ienibahar 2 linguri de mustar 2 felii de bacon afumat, fara sorici, taiate bucatele 1 lingurita de otet de mere, sau dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 14 ore 0 minute
Indicatii :

Se scurge si se clateste fasolea, apoi se pune intr-o oala mare si se toarna apa rece cat sa o acopere, inca o data grosimea stratului ei. Se acopera oala si se da in clocot. Se spumeaza, apoi se micsoreaza flacara, se acopera din nou oala si se fierbe fasolea la foc mic timp de 40-60 de minute, pana ce se face frageda.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o caserola termorezistenta, se adauga carnea de porc si ceapa si se prajesc pana ce bucatile de carne se rumenesc uniform. Se adauga berea si rosiile, cu suc cu tot, apoi sosul Worcestershire, zaharul si ienibaharul. Se micsoreaza flacara, se acopera si se gateste circa 1 ora sau pana ce carnea este foarte frageda.
Se scurge fasolea si se adauga la carne. Se mai adauga si mustarul, baconul si otetul si se amesteca bine. Se fierb acoperite, la foc mic, inca o ora, sau pana ce atat fasolea cat si carnea sunt foarte fragede.
Inainte de a servi mancarea, se potriveste de sare si piper si se adauga cateva picaturi de sos Worcestershire sau de otet, dupa gust.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.