Porc creol cu vinete

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc creol cu vinete
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 vinete medii (600 g) sare grunjoasa 2 linguri ulei de masline 1 kg file de porc, taiat cubulete 1 ceapa mare, feliata subtire 2 de catei de usturoi, pisati 400 g rosii, din cutie, scurse si tocate 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat marunt 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 cana zeama de pasare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 40 minute
Indicatii :

Se taie vinetele rondele groase de 1 cm. Se pun pe prosoape de hartie si se presara cu sare grunjoasa; deasupra lor se pun prosoape de hartie, care se netezesc pentru a asigura un contact cat mai bun. Se lasa sa stea 20 de minute, apoi se arunca prosoapele de hartie. Se spala vinetele sub jet de apa rece, se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie, apoi se taie rondelele cubulete.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare; se prajeste carnea, in transe, pana ce este rumenita uniform. Se pune deoparte.
Se adauga, in aceeasi cratita, ceapa, usturoiul si vinetele; se calesc 10 minute sau pana cand ceapa incepe sa se rumeneasca iar vinetele au absorbit cea mai mare parte a uleiului.
Se adauga carnea, ardeiul iute, sarea, piperul si zeama de pasare; se fierbe totul incet, cu cratita acoperita, amestecand ocazional, timp de 1 ora.
Se serveste carnea cu orez fiert si o salata verde crocanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.