Porc cu ananas

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc cu ananas
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Jalapeno este o varietata de ardei iute de 5-10 cm lungime, pretuit pentru iuteala sa medie si calda. Este vandut de obicei verde.
stelute
Ingrediente : 30 ml ulei de porumb 900 g pulpa de porc, curatata de orice urma de grasime si taiata cubulete 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei gras rosu, mare, curatat si tocat 1-2 ardei iuti jalapeno, curatati de seminte si tocati 450 g bucati de ananas din cutie (neaparat conservat in suc propriu, nu in sirop) 8 frunze proaspete de menta, tocate 250 ml zeama de pasare sare piper negru, proaspat macinat fire de menta, pentru ornat orez cu bob lung fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea, in transe, pana ce se coloreaza putin. Se transfera intr-o cratita mare, cu pereti grosi.
In uleiul ramas in tigaie, se calesc ceapa, ardeiul gras si ardeii iuti, 3-5 minute, pana ce ceapa se face moale. Se adauga apoi in cratita mixtura din tigaie si bucatelele de ananas. Se amesteca bine.
Se adauga frunzele de menta tocata, se acopera cratita cat mai ermetic si se fierbe mancarea 2 ore, la foc mic-mediu, pana ce carnea este frageda.
Se asezoneaza dupa gust, se orneaza cu menta proaspata si se serveste imediat, cat inca este fierbinte, alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.