Porc cu anason stelat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / porc
Porc cu anason stelat
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 bucati muschi de porc, taiate bucati 1/2 cana zeama de carne de porc 1/2 cana vin sec 1/4 cana sos de soia 1 lingura zahar brun 6 stelute de anason 1/2 lingurita amestec cinci arome 1 lingurita boia iute 1/2 lingurita zahar brun 2 catei usturoi, pisati frunze de coriandru sau ceapa verde, pentru ornat sare, dupa gust piper, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumenesc bucatile de carne. Intre timp se amesteca supa, vinul, sosul de soia, zaharul, anasonul stelat, amestecul cinci arome si usturoiul. Se toarna mixtura peste carne si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe inabusit 60-70 minute, pana ce carnea este foarte frageda.
Se serveste cu orez fiert, ornat cu frunze de coriandru sau de ceapa verde tocate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
CINCI AROME
Ingrediente : 2 lingurite de boabe de piper negru 4-6 stelute de anason 1/2 lingurita de cuisoare, macinate 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de scortisoara, macinata
Indicatii : Se prajeste piperul negru 2 minute, intr-o tigaita. Se adauga semintele de anason si fenicul si se amesteca inca 30-40 de secunde.
Se piseaza amestecul intr-o piua. Se strecoara apoi pentru a indeparta particulele mari si se combina cu scortisoara si cuisoarele macinate.
Se pastreaza la adapost de lumina si umezeala si se foloseste cu atentie, caci are gust puternic.